62°08′14'N5°13′23'Ø
Logo

Et kompakt og engasjert team med allsidig erfaring og en felles lidenskap for design som verktøy for endring.

VISSTE DU AT?

Blåmyra betyr havet. Dette historiske begrepet ble tidligere brukt av modige sjøfarere som reiste ut på storhavet for næring, eventyr og ny kunnskap.

Therse, Sunniva og Johanna på kontoret.
Seilbåt på havet.
Therese og Sunniva arbeider ved et bord.
Støvler på en stein vid havet.
Johanna med en bok.
Blåmyra tote bags som henger på en vegg.
Designlab på en skilt.
1 / 7
 • Daglig leder
  Therese Lien Smenes

  Therese Lien Smenes

  therese@blaamyra.no+47 414 57 711

  Therese Lien Smenes har mange år bak seg innen kundeservice i flybransjen, reiseliv, tekstil og teknologi i Oslo, Bergen og Ålesund. Hun har sin markedsføringsbakgrunn fra BI og har fortsatt sin utdannelse ved siden av at hun jobbet som prosjektleder.


  Etter at hun flyttet tilbake til Selje for 12 år siden, har hun ledet en rekke regionale utviklingsprosjekt, og initiert flere kultur - og sportsrelaterte prosjekt med formål å styrke lokalsamfunnet. Som prosjektleder og daglig leder i Blåmyra er Therese en fleksibel alt-mulig person som er bort i det meste av den daglige drifta i selskapet. Hun har oversikt over det som rører seg og har omsorg i alt hun gjør.


  Therese ivrer for vekst og utvikling i lokalsamfunnet og har flere styreverv bak seg både innen næringsliv, frivillighet og idrettslag. På fritiden er hun å finne på lange fjellturer, på fotballbanen som trener eller på spinningsykkelen som instruktør.

 • Designrådgiver
  Sunniva Djupedal

  Sunniva Djupedal

  sunniva@blaamyra.no+47 404 50 007

  Sunniva har lang fartstid fra byråverdenen i både New York og Oslo. Hun har hele tiden prioritert en fleksibel tilnærming til faget, og designet alt fra norske frimerker til identiteter for internasjonale merkevarer og designsystem for offentlige aktører.


  Som kreativ leder og designrådgiver i Blåmyra er Sunniva opptatt av ansvaret som ligger i å utvikle gjennomtenkte løsninger og nyanserte formuttrykk for å sikre at det som designes er verdt å ta vare på over lang tid. Hun er særlig engasjert i å synliggjøre verdien av design innen samfunnsutvikling og næringsliv.


  Sunniva har en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, og en Mastergrad i Design fra School of Visual Arts, der hun arbeidet med universell utforming og utfordringer knyttet til design av hjelpemidler. Hun er medlem av kontrollutvalget for Grafill, og er jevnlig sensor ved Høyskolen Kristiania. Når hun ikke er på kontoret, finner du gjerne Sunniva løpende på en sti i fjellet eller med en god bok hjemme på gårdstunet.

 • Designer
  Johanna Nilsson

  Johanna Nilsson

  johanna@blaamyra.no+47 992 70 697

  Johanna har en bakgrunn innen grafisk design fra Berghs School of Communication og innen sosiale medier og nettverk fra Handelshøyskolen BI. Med interesse for digital design studerer Johanna for øyeblikket User Interface-design ved Noroff.


  Johanna er opptatt av å finne gode og effektive løsninger, og arbeider med stadig nysgjerrighet for å oppdage nye måter å takle de problemstillingene som presenteres. Hun har et konseptuelt utgangspunkt i sin tilnærming til faget, og ser på design som et verktøy for endring – ikke pynt. Hun er alltid klar for en utfordring og leter kontinuerlig etter nye muligheter for utvikling.


  Johanna kommer opprinnelig fra Helsingborg, men har bodd både i USA og Costa Rica før hun valgte Stadlandet som sitt hjem. Johanna er glad i grønne vekster, og har en imponerende selvdyrket kjøkkenhage. På fritiden er hun mest sannsynlig å finne surfende i bølgene på Stad, der trives hun best.

Johanna, Sunniva og Therese arbeider ved en benk.

Samarbeid

Vi tror de beste løsningene oppstår når ulike perspektiv, erfaringer og fagfelt møtes. Oppgavene er aldri like, og vi prioriterer derfor skreddersydde team fra vårt nettverk av fagekspertise basert på behovene til hvert enkelt prosjekt – være seg arkitektur, stedsutvikling, foto/video, tekst eller koding. Vår designprosess tilpasses alltid ditt behov, stort eller lite. Les mer om hvilke tjenester vi leverer:


 • Stedsutvikling
 • Merkevarebygging
 • Grafisk design
 • Digital design
Therese og Sunniva ved havet, med en platspose med plats mellom seg.
Mockup av Heimfolk-prosjekt på ipad.

Bærekraft

Blåmyra er Miljøfyrtårnsertifisert. Som Miljøfyrtårn tar vi bærekraft på alvor, og jobber kontinuerlig med miljøforbedringer og med å redusere våre klima- og miljøutslipp. Noen av tiltakene vi gjør er å sortere søppel, ha videomøter, kjøre el-bil og samarbeide med svanemerkede leverandører og velge materiell som er miljøsertifisert og fairtrade-merket.


Vi er opptatt av å bruke vår ekspertise på prosjekter som gir positive ringvirkninger for miljø, mennesker og lokalsamfunn. Gjennom egne initiativ ønsker vi å bidra til et mangfoldig og levende lokalsamfunn langs kysten – fra utstillinger og historiefortelling til miljøaktiviteter og publikasjoner. Heimfolk og #blåmyradugnad er to egne prosjekter som bygger samhold og reduserer marin forsøpling i naturen rundt oss. Designlaben vår inkluderer en konseptbutikk med nyttig, estetisk og langsiktig design utenfor allfarvei. Her organiserer vi også design- og kreative kurs med mål å inspirere fremtidige generasjoner designere.


Vi er medlemmer av Grafill, Kreativt Forum og EACA, og jobber i tråd med bransjens standarder og etiske retningslinjer.

Sarsia
LocalHost
Kystverket
SFKM
Sogn og Fjordane Energi
Simona Stadpipe
Stad kommune
Bremanger kommune
Vanylven kommune
Operahuset Nordfjord
Visit Nordfjord
Saga Boats
Skipskompetanse
Knutholmen
Eid Elektro
Vyrd
Blue Impact
Farvatn
Flatheim
Overviu
Frysa
Gefyl
Hakallegarden
Hoddevik&Drage
Fjord Miljø
Seljesanden
Selja forlag
Varierte prosjekt for kunder med engasjement
 • Totalleverandør av elektrotekniske tjenester

  Les mer
 • Innovasjon i energiomstillingen

 • I utkanten av et fylke, i utkanten av Norge

  Les mer
 • Bærekraftig utvikling av Vestkapp

 • Fortellinger fra lokalmiljøet

  Les mer